Har du råd til at skrive dit eget CV?

Hvorfor ville nogen betale en professionel genoptage forfatter til at skrive deres CV, når de har en computer, kan bruge CV-skabeloner og kan finde genoptage prøver online og i bøger for at få ideer til oprettelse og komponere deres egen CV?
Svaret ligger i hvilken type stilling, de er rettet mod og deres niveau af CV skrivefærdigheder. Om grundlæggende eller komplekse, skal et CV være attraktive, målrettede og interessant at læse. Undlade at nå disse mål betyder ikke at gøre et godt første indtryk. Mange ting skal tages i betragtning for at nå disse mål. Her er fem ting at overveje:
1. du skal forstå de tekniske aspekter af CV udvikling. Dette omfatter CV design (hvad skrifttyper til brug og afstand), brug af industri specifikke nøgleord, karriere synopsis og virksomheden profiler, relevant CV stil og formater (omvendt kronologisk, funktionelle og kombination) og sidelængden.
2. du skal have god tekstbehandling færdigheder!
3. du skal forstå hvad den leje manager ser ud nemlig og hvad du har gjort, så du kan lave en kamp mellem deres behov og dine kvalifikationer.
4. du skal have grammatisk korrekt, kreativ skrivning færdigheder til at kommunikere, hvad du har gjort i de holdninger du har holdt ved hjælp af en rimelig mængde af detaljer.
5. du skal undgå at spilde tid på læserens ved notering for mange irrelevante oplysninger eller gå tilbage for langt hvis holdning ikke garanterer det.
Nogle positioner som servitrice, bilvask omstilling og kassereren kan ikke kræve et CV. Hvis de gør, det ville være en generel CV med en traditionel objektive erklæring og kronologisk liste over job afholdt med en sætning eller to under hvert at angive ansvar, samt job-specifikke færdigheder og uddannelse. I et ord: simple. Men nogle gange et CV bør der udvikles strategisk for at understrege den værdi du tilbyde en virksomhed, især hvis holdning er meget konkurrencedygtig og du skal skille sig ud fra resten af de potentielle kandidater.
Ofte, finder en jobsøgende sig i en lage fordi de har haft mange forskellige positioner gennem årene og ikke ved, hvordan at holde cv’et fokuseret til en bestemt placering. Måske du vender tilbage til arbejdspladsen efter at hæve dine børn og er bekymrede over kløften vil sætte dig på en ulempe. Måske du er startet lige ud i din karriere og tror ikke du har nok til at tilbyde en virksomhed. Eller måske du er klar til et karriere forandring og ved ikke, hvordan du opretter en præsentation, der vil placere dig for et nyt felt.
Hvis du har gjort dit hjemmearbejde, (som vi tror du har da du læser denne artikel!), ved du, at et CV er ofte omtales som en “marketing værktøj.” Ikke anderledes end en kommerciel reklame, dit CV skal lokke læseren til at købe produktet (du) ved at snuppe deres opmærksomhed, notering produktgoder (dine kvalifikationer), og tvinger læseren til at bevæge sig – i dette tilfælde, at invitere dig til en interview. Som de ved, er tid penge. Jo mere tid, der går efter at sende dit CV ud, jo flere penge du mister hvis det ikke skaber svar. Hvis du ikke har råd til at være uden arbejde i flere måneder, bør du gøre beslutningen om at have dit CV, professionelt udarbejdet. Her er en hurtig quiz for at hjælpe dig med at sætte tingene i perspektiv:
Klienten A: ønskede at spare penge, så hun forberedt sin egen CV. Hun faxede og sendt sin CV til over 50 virksomheder over en periode på seks uger, men er sket intet. Mens hun holdt sine fingre, forarmet hun halvdelen af sin opsparing. Hun landede til sidst et interview i den syvende uge gennem nogen vidste hun.
Klienten B: forstået at have hende genoptage professionelt udviklet var en god investering. Uden en vidste hun, hun ikke kunne lancere sin karriere i den rigtige retning. Hun faxede og sendt sin professionelt forberedte CV ud til ti virksomheder over en to-ugers periode. Inden udgangen af uge to landede hun en stor interview, der resulterede i et fantastisk stykke arbejde.
Hurtig Quiz: hvem kom økonomisk videre i det lange løb?
Hvis du svarede de jobsøgende, der investeret klogt i samråd med en professionel genoptage forfatter, er du 100% korrekt! Så i Resumé er spørgsmålet ikke om du har råd til at skrive dit eget CV. Spørgsmålet er, om du har råd til ikke at få det gjort ordentligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.