Børnebøger for 3 år

Børnebøger fra 3 år og opefter

Hvis du leder efter de bedste børnebøger at læse for dine børn, er du kommet til det rigtige sted. Her finder du en oversigt over de forskellige genrer og temaer. Derudover taler vi om højtlæsning og fælles temaer, der giver gode børnebøger. Her er en liste over vores foretrukne børnebøger for 3 år og opefter. Vi håber du nyder dem! Hvis du gerne vil læse nogle af disse bøger sammen med dine børn, kan du finde dem på vores bibliotek eller online.

Børnebøger

Uanset om din målgruppe er forældre, bedsteforældre eller børn, bør du udgive din bog i enten paperback- eller e-bogsformat. Mens e-bøger bliver mere populære, foretrækker de fleste forældre stadig trykte bøger. Børnebøger kan kategoriseres efter genre, målalder og antal ord. For at lære mere om, hvilket format du skal vælge, tjek følgende tips:

Billedbøger er normalt meget korte, omkring syv eller færre ord, og er afhængige af helsidesillustrationer til at fortælle historier. Ofte læst højt af voksne, er billedbøger afhængige af kvaliteten af ​​deres tekst og illustrationer til at fortælle historien. Disse historier skal være interessante og fortælle hele historien. Når børn er fem år, kan de allerede læse tidlige læsere, som typisk er mellem 200 og 5000 ord lange.

Andre forlag udgav også børnebøger i USA, såsom Lazarus Beach Company, der udgav den anden Connecticut-udgave af The Child’s Instructor i 1799. The Child’s Instructor indeholdt uddrag fra Little Charles og Mrs. Barbaulds Hymns in Prose. Blandt disse bøger var Billy den femårige, som fortalte børn at være gode og være opmærksomme på konsonanter og vokaler.

Renæssancen påvirkede udviklingen af ​​børnelitteratur. Teorien om “herskende passion” var indflydelsesrig for denne genre, og børneforfattere inkorporerede den i deres værker. Anden halvdel af det 20. århundrede bragte realistisk børnefiktion og mere organiske syn på verden. I sidste ende har udviklingen af ​​børnelitteratur beriget vores samfund. Det betragtes nu som en særskilt gren af ​​litteraturen på trods af dens lille størrelse.

Genrer af børnebøger

Børnebøger er opdelt i flere genrer. Nogle af dem er fiktive, såsom science fiction. Andre er realistiske, såsom eventyr. De kan enten være fiktion eller faglitteratur, og mange gange indeholder de rigtige karakterer. Andre genrer er mere abstrakte, såsom fantasy. Børn elsker at læse bøger, der viser dem rigtige mennesker eller ting, og fiktion er en fantastisk måde at gøre netop det på. Her er nogle af de mest populære genrer for børnebøger.

Poesibøger er en glimrende måde at opbygge sprogfærdigheder og styrke erindringsevner. Biografier kan også være et godt valg for yngre børn. Mens mange af disse bøger skildrer virkelige mennesker og begivenheder, er de skrevet på en forudindtaget måde. Biografier kan også være faglitteratur, da de ikke nødvendigvis er baseret på fiktive karakterer. Børn vil også nyde videnskabsrelaterede bøger, og faglitterære bøger kan lære dem en række forskellige emner.

Skønlitteratur og faglitteratur er begge eksempler på genrer, men begge genrer er kategoriseret forskelligt. Der er også flere undergenrer inden for disse kategorier. Hver af disse har sin egen stil, tema og plot. Børnebøger kan falde ind under enhver af disse genrer. Følgende er nogle af de mest almindelige genrer: fiktion, faglitteratur og medier. Hvis du er forælder eller lærer, der leder efter en engagerende måde at lære børn om litteratur på, vil denne guide hjælpe dig med at beslutte, hvilke bøger du skal købe til dine små læsere.

En anden genre, som du bør overveje, er biografier om kendte personer. Biografier om nuværende berømtheder læses normalt som Teen People-magasiner. Generelt udgives biografier i billedbøger, mellemklassebøger og YA. Tidlige læsere, tavlebøger og faglitteratur på middelklasse er alle en del af lærings-/uddannelsesgenren. Hvis du er en pædagogisk forfatter, vil du have en god chance for at få arbejde som børneforfatter.

Fælles temaer

Børnebøger beskæftiger sig ofte med temaet venskab. I mellemklasseromanen “Charley Skedaddle” vokser en karakter fra et fattigt New York City-kvarter op for at tjene i borgerkrigen. På trods af adskillige forhindringer modnes han til en mand. Et andet eksempel er “Månebroen”, om en femte klasse ved navn Ruthie Fox, som bliver leder i en bande. “Old Yeller” udforsker temaerne religiøs tolerance og racelighed i børnelitteratur.

Ofte beskæftiger børnebøger sig med spørgsmål om retfærdighed. Den klassiske historie “Den lille røde høne” af Paul Galdone lærer, at det kun er rimeligt at dele, når du forventer at få gavn af det. Med andre ord kan alle gøre en forskel. Et fælles tema i børnebøger er at fremme en følelse af selv. Bøger kan inspirere børn til at gøre det godt i deres lokalsamfund og til at være venlige over for deres jævnaldrende.

Ud over de ovennævnte emner omhandler børnebøger ofte et fælles tema. Disse temaer afsløres normalt, mens læseren fortsætter gennem bogen. Eksempler på temaer, der findes i børnelitteratur, omfatter accept af andre, overvindelse af frygt, omfavnelse af risiko og samarbejde om at overvinde forhindringer. Andre almindelige temaer inkluderer at overvinde fiasko, arbejde sammen og afsløre sandheden. Du kan også finde dem i bøger om science fiction, fantasy og eventyr.

Børnebøger kan også behandle miljøproblemer. Der findes mange faglitterære bøger om børnebøger, og National Geographic for Kids-serien er et godt eksempel. Denne serie er populær til at forklare børnenes naturlige verden på en farverig og letforståelig måde. Ved at give pædagogisk værdi kan disse bøger også indeholde interessante dyrekarakterer. Og med den rigtige skrivning kan disse temaer være lærerige og underholdende på samme tid.

Højtlæsning

Fordelene ved at læse højt for børn rækker langt ud over at hjælpe dem med at forbedre deres tale. Børns auditive forståelse er højere end deres læseforståelse, så læsning for dem åbner op for en verden af ​​nye ordforråd og sprogmønstre. Plus, ved at læse højt, vil du udsætte dit barn for nye forfattere og serier af bøger, de ellers ikke ville støde på. Og du vil også udsætte dem for forskellige genrer og tekster, som vil forbedre deres akademiske og kreative læringsoplevelser.

Børnebøger skal have levende billeder, et stærkt plot og et stemningsfuldt sprog. Forudsigelige, humoristiske bøger er særligt effektive. Læs bogen flere gange, indtil du har styr på ordene. Varier din læsehastighed for at sikre, at dit barn ikke let keder sig og har tid til at reflektere over, hvad der nu sker. Hvis det er muligt, så prøv at læse i et langsomt tempo. Giv desuden dit barn god tid til at tænke over, hvad de lige har hørt.

Vælg en bog ud fra dit barns interesse. På denne måde kan du engagere dit barns nysgerrighed og øge hans eller hendes tørst efter at lære. Du kan også vælge faglitteratur. For eksempel er en faglitteratur som My Car af Byron Barton effektiv til at lære spædbørn om bilvedligeholdelse. Historien og illustrationerne gør det nemt for dit barn at forstå. Når dit barn er omkring to år, kan du begynde at give ham eller hende tøjlerne under højtlæsning. Dette vil hjælpe ham eller hende med at udvikle sprog og ordforråd, mens han eller hun modellerer forholdet mellem forfatter og læser.

Fordelene ved at læse højt for børn er mange. De engagerer dit barn, lærer dem nye ting og hjælper dem med at få forbindelse til karakterer. De kan være redskaber til vigtige samtaler med pårørende om race og andre følsomme emner. Oplæsning hjælper med at starte stærke diskussioner mellem omsorgspersoner og børn. De kan hjælpe forældre med at komme i kontakt med deres børn og hjælpe dem med at falde i søvn. Selvom du ikke har tid til at læse en bog for dine børn, er læsning for dem en væsentlig del af bindingen til deres barn.

Selvredigering

Som barn brugte jeg utallige timer på at redigere bøger, både mine egne og mine børns. Som barn måtte jeg tænke over, hvordan læseren ville have det, når de læste mine bøger. Jeg er nu blevet ekspert i selvredigering, og jeg kan også hjælpe dit barn med at blive ekspert! Her er nogle tips til at hjælpe dig i gang. Et godt sted at starte er med et groft udkast. Det er en god idé at sende udkastet til venner med børn eller til en klasse af lærere. Hvis du er i tvivl om, hvor du skal starte, tilbyder Writer’s Resource Center en nyttig guide til forfattere. Derudover kan du finde andre forfatterværksteder.

Selvredigering har dog sine begrænsninger. Det er vigtigt at huske, at du ikke kan se dit manuskript så tydeligt, som andre kan. Det er vigtigt at have en idé om, hvordan børnebogsmarkedet fungerer. Det er også vigtigt at læse dit arbejde højt og modtage feedback udefra. Når du har skrevet dit første udkast, skal du fejre! Dette er et stort skridt i processen. Selvredigering af fiktion tager tid, men belønningen er det værd.

Processen med selvredigering af en børnebog kan være vanskelig, men den kan være givende. Når du har gennemført dit første udkast, kan du begynde at luge ud af fejl. Fjern alle sætninger, der ikke bidrager til plottet. Sørg for, at alle dine karakterer lyder unikke – de burde ikke alle lyde ens. Du skal muligvis også stramme op på dialogen, hvis den er kontinuerlig. Overgange er afgørende for at flytte historien videre.


Udgivet

i

af

Tags: